Снимка БулфотоАвтобусните превозвачи са мобилизирани за протест, заяви за Дарик Магдалена Милтенова,

...
Снимка БулфотоАвтобусните превозвачи са мобилизирани за протест, заяви за Дарик Магдалена Милтенова,
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи с предупредителен протест: Спират работа в цялата страна за час и половина

Снимка Булфото

Автобусните превозвачи са мобилизирани за митинг, съобщи за Дарик Магдалена Милтенова, ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза. Те ще спрат работата си през днешния ден в знак на противоречие със законопроекта за Българска автомобилна камара. Според сектора той е лобистки, като зад него стои дребна група от хора, написа Дарик.

 
Очаква се към 2000 рейса да не потеглят по маршрутите си през днешния ден в интервала сред 14.00 и 15.30 ч. За митинга са мобилизирани структури в цялата страна. Всички, които са тръгнали преди началния час на недоволството, ще изпълнят курса си, прецизираха превозвачите. Те считат, че драстичните ограничения са нужни, с цел да бъдат чути.

Според протестиращите законопроектът за Българска автомобилна камара е  " приватизиране на държавната корупция ". Той предвижда тази камара да изземе функционалностите на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ". Така съмнителните практики, които пораждат корупция, няма да се прекратят, а ще се реалокират в една частна конструкция, показват от сектора.
 
Проектозаконът предвижда членството в Камарата да е наложително. То ще е обвързвано с такси и членски импорт, само че няма да дава права на членуващите в нея, считат автобусните превозвачи, които ще стачкуват през днешния ден. Според тях, един път определен Управителният съвет на Камарата, може да стане на практика закрепостен, а останалите членове няма да могат да въздействат върху неговата работата му.
 
Протестът през днешния ден е сигнален, а в случай че законопроектът не бъде отдръпнат, от 25 юни ще стартират по-мащабни протестни дейности, които ще бъдат подкрепени и от тежкотоварните превозвачи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР